Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Vier gewapende pubers overvallen snackbar in Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 april 2015, 16.00 uur

Vier jongens van twaalf tot veertien jaar hebben vanmiddag rond 13:45 uur snackbar Orion aan de Meteorenweg in Noord overvallen.

Het gaat om vier lichtgetinte jongens met zwarte jassen met bontkragen, er is bij de overval gebruik gemaakt van een mes. Terwijl één jongen op de uitkijk stond, hebben de drie anderen de overval gepleegd. Twee van hen waren in het bezit van grote messen. De vier hadden hun gezicht met mutsen en sjaals bedekt.   

Onder bedreiging van die messen, zijn de jongens achter de toonbank gekomen, terwijl ze: 'Geld, geld, riepen. De eigenaar van de snackbar heeft de jongens hierop geld uit de kassa gegeven, in totaal zo'n 150 euro. 

Eén van de jongens is kort na de overval door omstanders gegrepen en aan de politie overgedragen. 'Ik was op bezoek boven de snackbar en hoorde de eigenaresse: 'Overval! Overval!' gillen. Samen met een buurman heb ik er ééntje weten te grijpen. Het was een jong ventje, 12 jaar', laat hij weten. 

De omstanders wisten de jongen in de buurt van een rotonde op de Cornelis Douwesweg te pakken te krijgen en hebben hem in een auto gezet en teruggereden naar de snackbar. Daar is hij ingerekend door politie en naar een politiebureau gebracht.   

Niet de eerste keer 
In 2010 werd de snackbar ook al een keer overvallen. Ook is het echtpaar dat de snackbar runt begin januari thuis slachtoffer geworden van een inbraak.