Start van hoofdcontent

video

nl

[Video] Kunstenares hoopt dat slangenkop snel boven water komt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 april 2015, 20.12 uur

Kunstenares Patries van Elsen staat perplex nu de felgekleurde slangenkop van de gevel van één van de Tabakspanden is geschroefd: 'Gisteren hing hij er nog'.

Vrijdag liep Van Elsen nog langs het kunstwerk, dat op een aantal houten panelen is geschilderd die aan de gevel van het pand waren geschroefd. 'Het zag er nog fantastisch uit', laat de kunstenares weten, 'Er waren nog allemaal mensen selfies aan het maken bij de kop'. 

Wie de kop nu heeft, is onbekend. Van Elsen heeft het kunstwerk naar eigen zeggen niet zelf ontvreemd. 'Ik zou het er niet 's nachts afhalen, met het risico dat je het krast. Ik zou het gewoon overdag, in overleg met De Key, loshalen'. Woningbouwvereniging De Key is de eigenaar van de onlangs ontruimde Tabakspanden, waar het Slangenpand onderdeel van uitmaakt. 

Van Elsen hoop dat de kop snel weer boven water komt, zodat het tentoongesteld kan worden in het Amsterdam Museum. Na de expositie hoopt de kunstenares het stuk een plek te kunnen geven op de gevel van een ander pand, ergens in de stad.  

Lees ook: Slangenkop van Slangenpand verdwenen

Foto via AT5-WhatsApp (06-51190938)