Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hond doodgestoken in Vondelpark

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 april 2015, 19.13 uur

In het Vondelpark is dinsdagmorgen een hond doodgestoken.

Dit bevestigt een woordvoerder van de politie aan AT5. De aanleiding voor de steekpartij, die plaatsvond ter hoogte van de Koningslaan, is nog onduidelijk, mogelijk ging er een ruzie aan de steekpartij vooraf. De politie is nu op zoek naar een verdachte, hierbij is onder meer Burgernet ingezet. 'Er wordt gezocht naar een negroïde man van ongeveer vijftig jaar. Hij heeft een fors postuur', aldus de politie.

Om wat voor hond het gaat is nog niet bekend. 

AMSTERDAM: nav vernieling vondelpark zoeken wij: negroide man, breed postuur, donker gekleed en pitt-bull bij z http://t.co/ZJ8jDKBm0o

— Burgernet N-Holland (@Burgernet_NH) 7 april 2015

UPDATE 15.07 uur
De politie laat weten dat aan de steekpartij een vechtpartij tussen een pitbull en een staffordshire vooraf is gegaan. Het baasje van de pitbull zou hierop tussenbeide zijn gekomen en de andere hond hebben doodgestoken. 

Volgens een getuige, die de man kort na het incident sprak, woont de door de politie gezochte man in de buurt. 'Hij loop hier vaak door de buurt met z'n hond, daar is nog nooit een incident mee geweest. Na deze gebeurtenis was hij in shock', stelt de getuige tegen AT5.

De dode hond in het Vondelpark is een Staffordshire, die na een vechtpartij met andere hond (pitbull) door diens baas werd doodgestoken

— Marijn Paesschen (@Marijn_AT5) April 7, 2015
Peter Ruyzenaars