Start van hoofdcontent

Stad

nl

Onderwijsinspectie naar Geert Groote 2 gestuurd

19 maart 2009, 14.22 uur · Aangepast 20 maart 2009, 12.44 uur

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs stuurt de Onderwijsinspectie op de Geert Grote School 2 aan de Fred Roeskestraat af.

Op de vrije basisschool is een conflict tussen ouders en bestuurders ontstaan waarbij bestuursleden zich bedreigd voelen. Dijksma noemt dat "onacceptabel".

De inspectie gaat na "of de sociale veiligheid in het geding is" op de school. Dijksma benadrukt dat de lessen op de Geert Groote School 2 zeer zwak zijn. Zij vreest dat de onrust fout uitpakt op maatregelen om de kwaliteit te verbeteren.

Een deel van de ouders op de school keert zich tegen deze pogingen. Zij willen niet dat de maatregelen de manier van lesgeven beïnvloeden. De inspectie moet erop toezien dat de lessen echt worden verbeterd.

Inmiddels hebben ouders en leraren het vertrouwen het bestuur opgezegd. Zij konden niet leven met de veranderingen die de bestuursleden op de school wilden doorvoeren om de lessen te verbeteren. Een paar dagen geleden is er een interimbestuur aangetreden.De inspectie moet er nu op toezien dat de lessen echt worden verbeterd. Eerder dreigde de dienst met sluiting als de kwaliteit niet op korte termijn zou verbeteren.