Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] 'Sluiten van raambordelen Wallen nadelig voor prostituees'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 april 2015, 12.08 uur

Het sluiten van de raambordelen op de Wallen is nadelig voor de prostituees. Daarvoor waarschuwt PROUD, de belangenvereniging voor sekswerkers. Gisteravond werd bekend dat ruim honderd prostituees donderdag de straat op gaan om te protesteren tegen de sluiting van de raambordelen.

'We zijn zo bang omdat er hier op de Wallen een hoop faciliteiten zijn. De GGD komt regelmatig langs, de dames hebben een alarmknopje voor als een klant vervelend doet, de politie zit er bovenop. Als ze ergens anders moeten gaan werken, is het allemaal veel moeilijker te organiseren', aldus Lyle Muns van PROUD.

Lees ook: Prostituees Wallen leggen massaal werk neer

De belangenvereniging vindt dat de oplossing niet vanuit de gemeente, maar vanuit de branche zelf moet komen. Muns: 'Proud komt binnenkort met een actieplan om mensenhandel tegen te gaan. Een actieplan dat van de sekswerkers zelf komt. Dat niet ergens in de Stopera of in een ivoren torentje is bedacht door een aantal ambtenaren die eigenlijk weinig 'feeling' hebben met de sector.'

De prostituees lopen donderdag een mars van de Wallen naar de Stopera om te protesteren tegen het beleid van de gemeente, die in het kader van Project 1012 de prostitutieramen rondom de Oude Kerk wil sluiten.