Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oprichter Duncan Stutterheim verlaat ID&T

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 april 2015, 15.19 uur

Duncan Stutterheim, de man die de Nederlandse dance groot maakte, stopt als directeur van SFX Europe en verlaat dance-organisatie ID&T. De oprichter van het dancebedrijf, dat vorig jaar voor miljoenen door SFX werd overgenomen, heeft er genoeg van.

Lees ook: Amerikaans bedrijf neemt ID&T over

Stutterheim zegt er na Sensation in juli, dat dit jaar vanwege het vijftienjarig jubileum groots wordt gevierd, mee te stoppen. Hij zegt tegen De Volkskrant dat hij en zijn vrouw al langer met het idee speelden om uit het wereldje te stappen. 'We voelden gewoon dat we eruit groeiden', legt Stutterheim uit. 'Dat heeft met de veranderende muziek te maken. Ik heb altijd op de dansvloer gestaan, altijd. Nu doe ik dat niet meer. Neem de muziek van Martin Garrix; ik kan het waarderen, maar sta er niet op te dansen.' Ook zegt hij dat zijn 43-jarige leeftijd er mee te maken heeft.

Stutterheim zegt dat hij ook niet kon wennen aan zijn nieuwe functie binnen ID&T na de overname. 'Ik ben ondernemer in hart en nieren, nu ben ik alweer twee jaar in loondienst. Ik kwam erachter dat dat heel andere koek is. Ik ben 80 procent van mijn tijd kwijt aan mensen aansturen, budgetten managen, vergaderen; maar daar ben ik helemaal niet zo goed in.' Stutterheim wil op de vloer staan, zich bemoeien met de details, zoals de kleur van de polsbandjes of waar welk barretje komt te staan.

ID&T werd in de jaren negentig mede opgericht door Duncan Stutterheim, hij werd in 2012 uitgeroepen tot Amsterdams Ondernemer van het Jaar. ID&T is nu bekend van evenementen als Sensation en Mysteryland en inmiddels actief in 22 landen in Europa, Azië, Australië, Zuid-Amerika en Noord-Amerika. Stutterheim zegt voorlopig helemaal niks te gaan doen.