Start van hoofdcontent

Stad

nl

PvdO na rotzooi Vondelpark: Verdubbel boetes zwerfafval

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 april 2015, 17.12 uur · Foto: Twitter: @7CharlieCharlie

De Partij van de Ouderen (PvdO) wil dat de boetes voor het veroorzaken van zwerfafval worden verdubbeld. Dit naar aanleiding van de rotzooi die dit weekend in het Vondelpark werd aangetroffen na een mooie lentedag. De partij heeft daarover schriftelijke vragen gesteld.

'Ik verwacht van de gemeente maatregelen om smeerpoetserij, zoals afgelopen vrijdag in het Vondelpark, krachtig te bestrijden,' zegt PvdO fractievoorzitter Wil van Soest. De partij wil ook dat er meer controle komt op recreatieplekken, om zo te voorkomen dat er weer hetzelfde gebeurt zoals in het Vondelpark.

'In 2012 bleek handhaven van een schone stad nog een zeer moeilijk opgave voor de gemeente; slechts vier overtreders gingen toen op de bon. Als we de ravage van afgelopen vrijdag in het Vondelpark zien, geloof ik dat er drie jaar later nog heel wat werk aan de winkel is', aldus van Soest.

Lees ook: Paul Slettenhaar: 'Reken erop dat het Vondelpark vies blijft'

Het Vondelpark bleek afgelopen weekend bezaaid met afval, na een mooie lentedag. Stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar verwacht dat het Vondelpark lang een zooitje zal blijven, doordat er wegens bezuinigingen minder schoonmaakpersoneel wordt ingehuurd.