Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Buurt is overlast baksteengooiende hangjongeren spuugzat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 april 2015, 22.50 uur

De bewoners van de Resedastraat in Noord zijn overlast door hangjongeren helemaal zat. De jongeren bezoeken een jongerencentrum in de straat, maar vallen hierbij ook de buurtbewoners lastig.

Afgelopen weekend werd om half vier 's nachts het raam van Melanie de Graaf met drie bakstenen ingegooid nadat ze de jongeren had aangesproken. 'Ik ben me echt kapot geschrokken en mijn kinderen ook', vertelt De Graaf. Ze woont vlak boven het jongerencentrum.

Bang
De jongeren schelden, blowen en scheuren door de straat met hun scooters. Een van De Graafs kinderen werd zelfs bijna aangereden door een scooter. De Graaf: 'Ik woon hier al twaalf jaar en ik vind het gewoon niet prettig meer. Ook voor mijn kinderen niet.' Is haar dochter bang om naar buiten te gaan? 'Niet echt, maar 's avonds wel. Dan ben ik bang dat die jongens hier beneden staan en dat ze iets gaan doen.'

Volgens de buurt is de enige oplossing het vertrek van het jongerencentrum. Die hebben zelf ook last van de hangjongeren, want ook daar zijn de ruiten ingegooid.  Het stadsdeel zegt de incidenten te betreuren. Ze gaan binnenkort in gesprek met alle betrokkenen om eventuele overlast in de toekomst te beperken.