Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Vluchtelingen brengen nacht door op braakliggend terrein in de Pijp

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 april 2015, 10.53 uur

De vluchtelingen die tot vanochtend in de Vluchtgarage verbleven, zullen de komende nacht op straat doorbrengen. Buurtbewoners spotten de groep tegen 22.00 uur op de Amsteldijk, later trokken ze richting de Tolstraat in de Pijp.

Door zowel overdag als 's nachts op straat te blijven wil de groep volgens haar woordvoerster het probleem van uitgeprocedeerde asielzoekers in de stad zichtbaar maken. Rond 22.00 uur melden omwonenden en passanten dat de groep zich inmiddels op de Amsteldijk ter hoogte van de Ceintuurbaan begeeft.

Ze leken hier te willen bivakkeren, maar vertrokken even later naar de Tolstraat. Volgens verschillende ooggetuigen slaan ze op dit moment op een braakliggend terrein tegenover Cinetol hun kamp op.

Een groot deel van de asielzoekers heeft daar de nacht doorgebracht. En klein gedeelte is naar de nachtelijke opvang van de gemeente gegaan.

Vluchtelingen hebben slaapmatjes, slaapzakken en tenten nodig vr vannacht. Please, neem gwn een deken mee en kom helpen lieve Amsterdammers.

— Arzu Aslan (@rzuaslan) April 13, 2015