Start van hoofdcontent

Stad

nl

Duits stel beroofd van 2 ton in Zuidoost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 april 2015, 19.52 uur

Een Duits stel is op 26 februari beroofd van 200.000 euro in contanten. Ze dachten een afspraak te hebben over de financiële afhandeling van een woningverkoop, maar dit bleek oplichterij. De man met wie ze hadden afgesproken ging er met het geld vandoor.

Het tweetal had in Duitsland twee woningen te koop staan. Een Amsterdamse man, die zichzelf Anton van Beck noemde, mailde dat een kennis van hem interesse had om de panden te kopen. Deze kennis noemde zichzelf Sharoek Ambani en maakte snel een afspraak om de woningen te bekijken. Na de bezichtiging gaf Ambani aan de woningen te willen kopen en de twee partijen spraken daarop in Amsterdam af voor de verkoopdetails. 

Ambani vroeg de Duitsers of ze zijn 200.000 euro in grote coupures konden wisselen voor datzelfde bedrag in kleine coupures. Het stel ging hiermee akkoord, omdat Ambani ze hiervoor in ruil 50.000 euro extra beloofde te betalen. 

De afspraak vond plaats bij hotel Holiday Inn in Zuidoost. Ambani griste daar de tas met geld uit de handen van een van de Duitsers. Hij rende daarop naar een donkere Mercedes met een Duits kenteken en snelde ervandoor.

Voor tips kunt u terecht bij de politie. Bureau 020 besteedt woensdagavond ook aandacht aan de zaak.