Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politiebureaus sluiten donderdag voor een betere cao

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 april 2015, 13.03 uur

Alle politiebureaus in de stad zullen donderdagmiddag tussen 13:00 en 15:00 gesloten zijn voor het publiek. De sluiting is onderdeel van het landelijke protest dat de politiebonden voeren voor een betere cao.

Tijdens de sluiting, waar alle politiebureaus in de stad aan deelnemen, kunnen er gedurende twee uur geen aangiftes worden gedaan. De politievakbonden protesteren samen met de politie-eenheden voor een beter cao-voorstel door minister Van der Steur. Naast een loonsverhoging van 0.8% willen de bonden een bonus ter compensatie voor de veeleisende reorganisatie van de politie.  

De actie maakt deel uit van een reeks protesten. Woensdag zal een landelijke langzaamaan-actie Amsterdam passeren, waarbij een colonne van politievoertuigen met 60 km per uur over de A5 en A9 rijdt. En aankomende vrijdag komen, net als voorgaande weken, agenten samen voor een lawaaiprotest. Afgelopen vrijdag luidde ongeveer vijftig politiewagens vijf minuten lang hun sirenes bij de Stopera. Deze week gaat de tijdsduur omhoog naar zes minuten.  

Donderdagmiddag zal de politie overigens niet al hun werk staken, agenten blijven inzetbaar voor noodhulp en achter de gesloten deuren wordt er administratief werk verricht.