Start van hoofdcontent

Stad

nl

Beelden liquidatie Luana Luz Xavier vrijgegeven

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 april 2015, 14.43 uur · Foto: Opsporing Verzocht

De politie gaat bewakingsbeelden tonen waarop is te zien hoe de 34-jarige Luana Luz Xavier voor de ogen van haar kinderen wordt geliquideerd.

De beelden zijn dinsdagavond te zien in Opsporing Verzocht. Het is niet gebruikelijk dat de politie dit soort beelden vrijgeeft. De politie hoopt dat mensen in de omgeving van de daders zich door de beelden 'ten volle realiseren' wat er is gebeurd. Voor de gouden tip in de zaak is een beloning van 20.000 euro uitgeloofd. Op de beelden is te zien hoe de kinderen en moeder van Luana voor hun huis uit de auto stappen, terwijl de vrouw voor hun ogen wordt geliquideerd.

Lees ook: Geliquideerde Amstelveense is Luana Luz Xavier

De liquidatie vond 8 december plaats op de Beeckestijn in Amstelveen. Zij zou de vriendin zijn van de Amsterdamse crimineel Najib 'Ziggy' H. Xavier werd er in het criminele milieu van beschuldigd onlangs voor haar vriend Najib H. een doelwit naar een mislukte moordaanslag te hebben gelokt.  H. is een kopstuk uit de organisatie rond Gwenette Martha. Martha werd in mei geliquideerd, ook in Amstelveen. H. zou al enige tijd ondergedoken zitten uit vrees voor een aanslag op zijn leven.