Start van hoofdcontent

Stad

nl

Live op AT5: Frank Awick en nog een paar honderd bikkels nemen ijsbad

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 april 2015, 14.00 uur

Vanmiddag om 17.30 uur gaan we live het wereldrecord ijsbadzitten uitzenden. Naast onze eigen sterverslaggever Frank Awick zullen honderden dappere bikkels plaats nemen in een bad met ijskoud water.

Initiatiefnemer is Wim -The Ice Man- Hof. Deze keer niet doet hij het niet door zelf de koude te trotseren, maar door zoveel mogelijk andere mensen een ijsbad te laten nemen. De recordpoging vindt plaats in Theater Amsterdam tijdens een benefietgala voor KiKa. Er zijn minimaal 654 deelnemers nodig om het wereldrecord te verbreken. De beroemde Ice Man wil met de recordpoging aantonen dat niet alleen hij, maar iedereen de koude kan trotseren. 'Ik zal laten zien waartoe een menselijk lichaam in staat is', aldus Hof. 'Niet mijn lichaam, maar elk lichaam'.

De laatste jaren worden de gezondheidsvoordelen die de koude- en ademhalingstraining van Hof teweeg brengt, ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Instituten en universiteiten in Nederland en de Verenigde Staten deden onderzoek naar de gezondheidseffecten van de Wim Hof Methode op het menselijk lichaam. 

 AT5 zal de recordpoging rechtstreeks uitzenden. Aanvang 17.30 uur. K-k-k-k-k-k-k-k-k-k-k-kijken dus!