Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Liquidatie Luana Lux Xavier vastgelegd door bewakingscamera

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 april 2015, 23.50 uur

De politie heeft beelden vrijgegeven van vlak voor de liquidatie van de 34-jarige Luana Luz Xavier. Zij werd in december vorig jaar in Amstelveen voor de ogen van haar moeder en drie kinderen doodgeschoten.

Op de beelden is te zien dat Xavier haar auto met achterin kinderen voor haar woning aan de Beeckesteijn parkeert. Ze opent nog de deur voor één van de kinderen die ook uitstapt en loopt dan naar de achterkant van de auto om iets uit de kofferbak te pakken. 

Lees ook: Geliquideerde Amstelveense is Luana Luz Xavier

Op dat moment komt er een zwarte BMW langsrijden, deze stopt en er stapt een man uit die vervolgens een pistool op Xavier richt. Xavier wordt door meerdere kogels geraakt en overlijdt vrijwel meteen.

abc5media_video_0


Mogelijk getuigen
Kort voordat Xavier uit de auto stapt, is op de beelden een langsrijdende auto te zien. Het is een kleiner model en licht van kleur, de politie hoopt in contact te komen met de bestuurder van deze auto. Kort na de schietpartij komt er nog een voertuig en een fietser langs, ook zij hebben mogelijk gezien wie er in de auto zat. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Vlak na de liquidatie wordt de BMW een brandend aangetroffen op de hoek van de Haya van Somerenlaan en de Joke Smitlaan. Op de BMW zaten gestolen kentekenplaten, er zijn vier á vijf jongens gezien die wegrennen in de richting van de Betsy Perklaan.

Vriendin Najib 'Ziggy' H.
Xavier zou de vriendin zijn van de crimineel Najib 'Ziggy' H. Xavier werd er in het criminele milieu van beschuldigd voor haar vriend Najib H. een doelwit naar een mislukte moordaanslag te hebben gelokt.  H. is een kopstuk uit de organisatie rond Gwenette Martha. Martha werd in mei geliquideerd, ook in Amstelveen. H. zou al enige tijd ondergedoken zitten uit vrees voor een aanslag op zijn leven.