Start van hoofdcontent

Politiek

nl

[Video] Vliegende rommelbrigades voor Vondelpark

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 april 2015, 20.47 uur

De gemeente gaat mogelijk vliegende brigades inzetten om nieuwe edities van de 'Vondelvuilnisbelt' te voorkomen.

Burgemeester Van der Laan heeft vandaag in de gemeenteraad gezegd, te gaan onderzoeken of handhavers in het Vondelpark kunnen gaan patrouilleren op mooie dagen. De burgemeester start met het onderzoek naar aanleiding van vragen van CDA-raadslid Marijke Shahsavari. De vliegende brigades moeten vervuilers van het park aan gaan pakken, door boetes uit te delen en mensen aan te spreken op hun gedrag.

Vliegende brigade van handhavers wordt mogelijk ingezet om vervuilers Vondelpark aan te pakken met boetes, na vragen @CDAAmsterdam

— Vincent van Rijn (@Vincent_AT5) April 22, 2015

Werner Toonk van de VVD pleitte in de raadsvergadering voor de invoering van een hufterboete, net zoals die ook in Rotterdam van kracht is. Van der Laan gaf aan ook naar een dergelijke oplossing te willen kijken. 

abc5media_video_0

Lees ook: De Vondelvuilnisbelt: het was weer lekker weer gisteren

Afgelopen weken veranderde het Vondelpark tot twee keer toe in een vuilnisbelt, toen massa's mensen in het park kwamen genieten van het mooie weer. De Vrienden van het Vondelpark riepen de gemeente eerder al op, om barbecueën in het park helemaal te verbieden.

Lees ook: 'Verbied barbecueën in het Vondelpark'