Start van hoofdcontent

Stad

nl

Chauffeurs Uberpop mogen voortaan alleen met officiële pas rijden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 april 2015, 17.09 uur

Uber heeft besloten om in de toekomst alleen chauffeurs tot Uberpop toe te laten als ze in het bezit zijn van een officiële chauffeurspas.

'Met deze stap hoopt Uber tegemoet te komen aan de zorgen van de overheid wat betreft de veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit van Uberpop', zo valt te lezen op de website van het bedrijf.

Uber vindt de taxiwet uit 2000 achterhaald: 'Gebruikers ondervinden dat Uberpop in de praktijk op een moderne manier voldoet aan de eisen voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met gebruik van innovatieve technologie die de wet nooit had kunnen voorzien en die bijvoorbeeld inzichtelijk maakt bij wie je instapt, hoe de bestuurder is beoordeeld en wat de rit gaat kosten.'

Lees ook: [Video] Uber over inval: Waarschuwing dat internationale bedrijven niet welkom zijn

Het bedrijf meent verder dat de huidige impasse 'afleidt van de ambitie die de overheid, reiziger en Uber wél delen: meer keuze, meer concurrentie, hogere kwaliteit en lagere prijzen'. Huidige chauffeurs van Uberpop zullen worden gefaciliteerd bij het halen van de juiste papieren. Behalve een chauffeurskaart gaat het om een taxi vakbekwaamheid theorie- en praktijk examen bij het CBR en het verkrijgen van een geneeskundige verklaring.

Lees ook: Directeur Uberpop: 'Europa loopt jaar achter op VS'