Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeente start 'roze veiligheidsloket'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 april 2015, 15.47 uur · Foto: redactie

Het college komt met een 'roze veiligheidsloket' voor homo's, lesbiennes, biseksuelen, transgenders, transseksuelen en interseksuelen (LHBTI'S) in de stad. Dit is een centraal telefoonnummer waar ze terechtkunnen met zorgen en vragen over veiligheidskwesties.

Het is een van de maatregelen uit de 'Roze Agenda' die het gemeentebestuur vandaag presenteerde om de veiligheid en acceptatie van homoseksualiteit te vergroten. 'Te veel Amsterdammers durven niet uit de kast te komen en te veel LHBTI'S durven niet hand in hand over straat', zegt wethouder Simone Kukenheim (D66, Diversiteit). 'Ik wil dat je in de stad kunt zijn wie je bent.'

Verschillende instanties in de stad moeten hun steentje bijdragen. Docenten krijgen trainingen om seksuele diversiteit in de klas bespreekbaar te maken en te behandelen in lesmateriaal. Elke school, maar bijvoorbeeld ook sportclubs, moeten met dit thema aan de slag. Verder komt er ook aandacht voor roze ouderen, die vaker dan heteroseksuele ouderen last hebben van eenzaamheid.