Whatsapp

Stad

[Video] Bejaarden helemaal niet blij met asielzoekers in hun flat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 april 2015, 23.40 uur

Ze zijn er op zijn zachtst gezegd niet blij mee. De bewoners van een seniorenflat in Zuidoost moeten hun stulpje sinds vorige week delen met uitgeprocedeerde asielzoekers.

Een slecht idee, vinden de bewoners van het Henriëtte Roland Holsthuis, die niets wisten van de komst van de asielzoekers. Zes appartementen binnen het complex dienen het komend halfjaar als noodopvang voor achttien vluchtelingen met psychische problemen. De opvang van de achttien mannen en vrouwen wordt verzorgd door welzijnsorganisatie HVO-Querido en gefaciliteerd door verhuurder Woonzorg Nederland.

'Ik zie niet in hoe mensen van rond de dertig zich moeten aanpassen aan de bejaardenregels. Dat wil zeggen: tien uur gaat hier de hele handel plat. Er stond er met mij eentje in de lift met een glas wijn en een fles bier. Ik denk: "nou die houdt wel van een slokkie"', zegt een van de bewoners. Een andere bewoner snap er ook helemaal niets van en voelt zich zelfs onveilig. 'Ik ben bang voor die mensen. Ze zijn nu met drie personen op één kamer. Ze hebben allemaal kennissen: "Oh joh moet je horen,ik heb de sleutel je kan erin", dus hoeveel zitter er er straks? Zes.'

De bejaarden zijn vooral erg boos over het feit dat ze pas afgelopen maandag over de noodopvang werden ingelicht. 'Ik vind dat de mensen natuurlijk geholpen moeten worden. Maar dit is niet helpen. Dit is wat er steeds gezegd wordt: kwetsbare bejaarden het door hun strot douwen'.

Whatsapp