Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Commotie om hardhandige handhavers op Centraal Station

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 mei 2015, 13.17 uur

Op Facebook is nogal wat opwinding ontstaan over een filmpje waarop te zien is hoe handhavers een man op Centraal Station hardhandig aanpakken.

Een jongen wordt door twee handhavers in bedwang gehouden, als een tweede man zich met de situatie bemoeit, wordt hij door een handhaver naar achteren gedreven. Daarbij gebruikt hij zijn gummiknuppel en deelt hij enkele tikken uit. Het filmpje is duizenden keren gedeeld en bekeken. 

abc5media_video_0

Monique Miep, die het filmpje op Facebook plaatste, zegt dat er bij de poortjes discussie ontstond over het wel of niet inchecken van de jongen. Daarbij liepen de emoties nogal hoog op waarop de jongen wordt vastgepakt, het is niet duidelijk of het ook echt om zwartrijden ging. 

Het incident vond vorige week woensdag plaats, volgens een woordvoerder van de gemeente heeft de handhaver diezelfde avond nog gemeld dat hij geweld heeft gebruikt. De zaak is in onderzoek, de woordvoerder kon niet vertellen wat er voorafgaand aan het filmpje is gebeurd.

 

Op velen verzoek plaats ik het verhaal nog eens vanaf het begin,Op woensdag 6mei rond een of 18:00u in de avond stond...

Posted by Monique Miep on zaterdag 9 mei 2015