Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax sluit teleurstellend seizoen af met zeperd in Dordrecht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 mei 2015, 20.39 uur

Op de laatste speeldag is Ajax zondagmiddag tegen een 2-1 nederlaag aangelopen tegen het al gedegradeerde FC Dordrecht.

Ajax kwam in Dordrecht nog wel op voorsprong door een doelpunt van opnieuw Viktor Fischer, hij scoorde vorige week ook al twee keer. Met nog twintig minuten te gaan ging het echter mis voor het team van Frank de Boer. Sean Klaiber schoot 'Dordt' op gelijke hoogte en Ricky van Haaren maakte de blamage voor de nummer twee compleet. Hij profiteerde van matig ingrijpen door de Ajax-defensie en tikte in blessuretijd de winnende treffer binnen. 

Lees ook: [Video] Lasse Schöne: 'Er moet wel heel veel drank in, wil je dit wegspoelen'

Ajax speelde niet met de gebruikelijke basisformatie. Diederik Boer mocht het doel verdedigen omdat Jasper Cillessen zich niet helemaal fit voelde. Niklas Moisander, Kolbeinn Sigthórsson en Davy Klaassen hoefden eveneens niet in de spelersbus richting Dordrecht te stappen. Joël Veltman en Thulani Serero begonnen op de bank. Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Mike van der Hoorn hadden wel een basisplaats.

Lees ook: [Video] Mike van der Hoorn: 'Je durft elkaar niet meer aan te kijken in de kleedkamer'

Volgend jaar moet het allemaal veel beter en een stuk aantrekkelijker, eisen de beleidsmakers uit Amsterdam. Nemanja Gudelj moet het middenveld meer body gegeven. Ajax is nog op zoek naar een linksbenige verdediger en heeft Rafael van der Vaart benaderd voor een terugkeer naar de club waar hij zijn loopbaan begon. Trainer Frank de Boer wil ook weer vaker met een schaduwspits gaan voetballen.