Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Asielzoekers mogen tot eind augustus in Vluchttoren blijven'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 mei 2015, 18.02 uur

De bewoners van de zogenoemde Vluchttoren in West mogen tot 28 augustus in het pand blijven. De eigenaar van het pand is dat overeengekomen met de advocaat van de vluchtelingengroep.

Dat schrijft actiegroep 'Wij Zijn Hier' op Facebook. De eigenaar wilde eerst het kantoorpand op 1 juni leeg hebben in verband met zijn eigen plannen. Die plannen zijn echter gewijzigd, waardoor de vluchtelingen nog twee maanden langer in het pand mogen verblijven. De actiegroep zegt erg blij te zijn met het aanbod van de eigenaar. De groep zegt de basisvoorzieningen uit te gaan breiden.

Lees ook: Politie schiet man in been in 'Vluchttoren'

Het pand aan de Van de Sande Bakhuijzenstraat in West werd half april gekraakt, nadat de uitgeprocedeerde asielzoekers uit de Vluchtgarage in Zuidoost werden gezet. Zo'n 70 vluchtelingen trokken vervolgens in het voormalige kantoorpand. De Duitse eigenaar deed destijds aangifte van de kraak, maar de vluchtelingen besloten toch te blijven.

 

Gisteren bereikte ons goed nieuws van de advocaat. Met de eigenaar van de Vluchttoren was overeengekomen het pand op 1...

Posted by Wij Zijn Hier on Friday, May 15, 2015