Stad

NL
V

[Video] Taxichauffeurs Schiphol boos over ronselende collega's

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 mei 2015, 22.17 uur

Het was een aantal jaren rustig rond de taxi's op Schiphol, maar dat is even voorbij. Het Gerechtshof bepaalde onlangs namelijk dat taxi's zonder speciale vergunning weer rond de luchthaven mogen parkeren. De vergunninghouders zijn boos, de andere taxi's zijn weer massaal aanwezig en ook de ronselaars lopen er weer rond.

De Schipholchauffeurs die wel zo'n dure vergunning hebben zijn dan ook boos over de situatie. 'Nu heb je het niet nodig. Als ik dat wist, dan had ik dat nu ook gedaan. Dan had ik ook zo'n rotte auto kunnen kopen en lekker met een spijkerbroek naar binnen lopen en klanten oppikken.'

Lees ook: Alle taxichauffeurs toegang tot Schiphol

Het gerechtshof heeft bepaald dat de APV, die chauffeurs zonder vergunning verbiedt klanten te ronselen, niet rechtsgeldig is. Dus mag iedereen met een taxivergunning tot er een nieuwe APV is, hun diensten aanbieden. Ronselaars kunnen niet bestraft worden.

'Die mensen die hier ronselen, die mogen lekker naar binnen lopen en mensen oppikken en dat maken we elke dag mee. Als wij zelf naar binnen lopen om een klant op te pikken, dan word je genoteerd en wordt mijn taxi twee weken geblokkeerd. Zij mogen binnen dus wel lekker ronselen.'

Het ronselen is nog wel verboden, maar door de uitspraak van de rechter kan er momenteel niet gestraft worden. Volgens de chauffeurs lopen ze per dag zo'n 150 euro mis.