Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Voorzitster stal duizenden euro's van gesubsidieerde bewonersvereniging

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 mei 2015, 19.39 uur

De voorzitster van bewonersvereniging Casa Jepie Makandra in Holendrecht heeft duizenden euro's uit de kas gestolen. De vereniging krijgt subsidie van woningcorporatie Eigen Haard en Stadsdeel Zuidoost.

De fraude van voorzitster Sandra van der W. begon medio 2014. Om wat voor bedrag het precies gaat is niet bekend. Ze is per direct geschorst uit haar functie en is teruggetrokken uit het bestuur. Ze mag ook niet meer in de buurtwerkkamer komen aan de Opheusdenhof van Casa Jepie Makandra. Opmerkelijk genoeg hielp Van der W. bewoners bij schulden en betaalachterstanden.

Het bestuur van de bewonersvereniging doet aangifte bij de politie en start een procedure om het gestolen geld terug te krijgen. Ook wordt er een extern onderzoek gestart naar de fraude. 

'Het Bestuur zal in de komende tijd in overleg gaan met de leden van de vereniging en met alle financiers over hoe de continuïteit van Casa Jepie Makandra kan worden gewaarborgd', aldus de vereniging in een verklaring aan AT5. 'We willen ons er voor inzetten dat het vele goede werk bij Casa Jepie Makandra kan worden voortgezet; vooral in het besef dat tientallen vrijwilligers zich hier dagelijks voor inspannen en honderden bewoners in Holendrecht er baat bij hebben.'