Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Tien verdachten opgepakt na inval koffiehuis in onderzoek liquidaties

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 mei 2015, 20.59 uur

Bij een inval in een koffiehuis op het Dijkgraafplein in Nieuw-West zijn vannacht rond 01.00 uur tien verdachten aangehouden. Ook werden verschillende wapens in beslag genomen, waaronder een pistoolmitrailleur.

Rechercheurs, die zich bezighouden met het onderzoek naar liquidaties, kregen informatie binnen waaruit bleek dat er zeer waarschijnlijk een aantal personen met vuurwapens aanwezig zou zijn in een koffiehuis aan het Dijkgraafplein. Een arrestatieteam ging het pand binnen, waarna de aanwezige klanten en het personeel door rechercheurs werden gecontroleerd en gefouilleerd.

Hierbij werden bij klanten handvuurwapens, een steekwapen en een kleine hoeveelheid verdovende middelen gevonden. Een klant en een personeelslid bleken niet in het bezit van een geldige verblijfsvergunning. Ook werden grote geldbedragen aangetroffen en andere aanwijzingen dat hier illegaal gegokt werd. In het koffiehuis werden in totaal zeven mensen aangehouden.

Woningen
Na deze doorzoeking werden vier woningen in West doorzocht. Hier werden een automatisch wapen, patroonhouders, losse munitie, stroomstootwapens en verdovende middelen gevonden en in beslag genomen. Nog drie personen werden aangehouden.

Gordijnen blijven dicht in het koffiehuis (zonder naam). Vaste klanten zijn verbaasd over de inval. pic.twitter.com/HdXs9Z2A9Q

— Mark Schrader (@markschrader) May 23, 2015