Muziekcentrum Melody Line verwoest door vuurzee

In het muziekcentrum Melody Line op het bedrijventerrein De Omval woedt momenteel een zeer grote brand, zwarte rookwolken zijn tot ver in de omgeving te zien.

Het vuur brak rond 20.00 uur uit en al snel sloegen de vlammen uit het dak van het pand. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden, het sein brand meester is even voor 23.00 uur gegeven. 'Als je het zo van de buitenkant bekijkt, kun je stellen dat het centrum verwoest is', aldus de woordvoerder. Het nablussen zal nog uren duren.

In verband met de rookontwikkeling adviseerde de brandweer ramen en deuren te sluiten. Het is nog niet duidelijk of er op het moment van de brand mensen in het pand aanwezig waren, het lijkt er op dat dat niet het geval was. Een getuige meldt wel dat hij iemand naar buiten heeft zien komen met muziekapparatuur in handen.

Foto's en video: Martin Damen

Het ging om een felle brand die snel om zich heen heeft gegrepen, zegt de brandweer verder. De prioriteit was in eerste instantie het blussen van het vuur en het nathouden van de panden ernaast. De eigenaar maar ook mensen in de omgeving zijn bevraagd of er wellicht mensen in het pand waren.


Lees ook: GESPOT: Rookwolken brand muziekcentrum in wijde omtrek te zien

Over de oorzaak is niets bekend, dat kan pas onderzocht worden als het vuur is gedoofd.. Het centrum huist onder meer muziekstudio's, danszalen, een radiostation en een muziekcafé met podium. Op de onderstaande beelden (opgestuurd via  Whatsapp naar 06 511 909 38) is de omvang van de brand goed te zien. Video: Henri van den Heuvel