Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemengde emoties bij Melody Line; aantal studio's onbeschadigd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 juni 2015, 20.04 uur

Verschillende muzikanten namen vandaag een kijkje bij Melody Line. Het muziek- en danscentrum dat dit weekend door een brand verwoest werd.

Het pand liep voor anderhalf miljoen euro schade op en is waarschijnlijk rijp voor de sloop. Een aantal oefenruimtes brandde volledig uit. 'Zwart, het is helemaal zwart', constateerde een van de muzikanten maandag aan het begin van de middag. 'Volgens mij staat er niks meer'. 

Lees ook: Moke: 'Extra jammer dat we net onze single 'Let it Burn' uit hebben'

'Er lagen handgemaakte Turkse bekkens van voor de oorlog', vertelt een ander. 'Achter elk instrument zat een verhaal, het was een collectie die van over de hele wereld vandaan kwam. Ik voel me ontzettende klote, dat is niet anders te zeggen'.

Lees ook: Muziekcentrum Melody Line verwoest door vuurzee

Niet beschadigd
Verderop in het pand was de stemming heel anders. Hier vond een aantal muzikanten, tot hun eigen verbazing, een aantal vrijwel onaangetaste oefenruimtes terug. 'We hebben echt zo veel mazzel gehad, dit hadden we écht niet verwacht. Geen waterschade, geen roet, niks!'

Lees ook: Directeur Melody Line: 'Honderd mensen binnen toen brand uitbrak'

'We dachten echt dat we alles kwijt waren', vult een tweede opgeluchte muzikant aan. 'Maar het staat er allemaal nog. We hebben geluk gehad'.