Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Motorrijder slagboomongeluk reed langs drie rode kruizen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 juni 2015, 17.59 uur · Foto: Martin Damen

De motorrijder die zondag tegen een slagboom bij de wisselstrook op het Coenplein botste is onder drie rode kruizen doorgereden.

Dat laat Rijkswaterstaat aan AT5 weten. De 63-jarige bestuurder van de motor heeft de rode kruizen kennelijk niet gezien en raakte zwaargewond, zijn 44-bijrijder raakte ook gewond, maar minder zwaar.

28 ongelukken
'Sinds 21 juli vorig jaar zijn er in totaal 28 ongelukken gebeurd met de slagboom. dat viel op en daarom hebben we in januari onderzocht en geconcludeerd dat laaghangende zon een oorzaak zou kunnen zijn. We hebben toen een groot rood-wit gearceerd bord opgehangen en lopende ledlampen op de slagboom gemonteerd. Sindsdien is het aantal ongelukken afgenomen. Zo'n ongeluk ligt natuurlijk niet alleen aan de slagboom maar ook met het voortraject, de borden zijn belangrijk, deze motorrijder is onder drie rode kruizen door gereden', aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. 

Lees ook: Motor botst op slagboom Coenplein; man ernstig gewond

Afgelopen zondag was het overigens slecht weer, dus laaghangende zon is in dit geval zeker niet de oorzaak. De Verkeers Informatie Dienst (VID) heeft een video vrijgegeven waarop het ongeluk te zien is.