112

Zestien aanhoudingen bij drie invallen in koffiehuizen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 juni 2015, 13.44 uur

Exlusief beeld: Martin Damen

In navolging op de twee eerdere invallen in koffiehuizen in West is er ook een inval gedaan in een pand van de stichting Caglayan in Wolbrantskerkweg in Osdorp. Bij de drie invallen zijn in totaal zestien mensen aangehouden, ook is er harddrugs gevonden.

Beelden: Martin Damen

De drie zaken zijn onderworpen aan een uitgebreide integrale controle, laat de politie weten. De controles zijn onderdeel van de aanpak van de reeks liquidaties, daarbij worden plaatsen waar criminelen zich ophouden intensief gecontroleerd. Het onderzoek gebeurde in samenwerking met de gemeente, het Openbaar Ministerie, Defensie en de Belastingdienst.

Lees ook: Meerdere aanhoudingen bij inval Jan van Galenstraat

Aan het begin van de avond viel de politie koffiehuis Tafoghalt aan de Admiraal de Ruyterweg binnen nadat er gemeld werd dat er iemand met een pistool op zak binnen zou zijn. In totaal zijn er zes personen aangehouden, het pistool is niet gevonden.

Lees ook: Zes verdachten opgepakt bij inval koffiehuis West

abc5media_image_5

The Challenger

Niet veel later was de Challenger in de Jan van Galenstraat aan de beurt. Daar ging een arrestatieteam met getrokken wapens naar binnen omdat er mogelijk personen binnen zouden zijn met wapens. Uiteindelijk werden meerdere mensen aangehouden. Twee in verband met illegale gokpraktijken, zeven zijn aangehouden omdat ze geen identiteitsbewijs bij zich hadden.

In het pand van de stichting Caglayan in Osdorp werd één man met harddrugs in bezit aangehouden. Meerdere ruimtes in het pand en ook plafonds en wanden zijn opengebroken. In een woning werd later ook nog harddrugs aangetroffen.