Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stadsdeelvoorzitter Baâdoud vreest ontstaan 'banlieues' in Nieuw-West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 juni 2015, 12.52 uur

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud vreest voor de veiligheid in Nieuw-West nu hij een budget van vijf ton heeft voor de bestrijding van criminaliteit in zijn stadsdeel.

Dat budget bedroeg vier jaar geleden nog vier miljoen euro:  'Met dit budget kan ik drie koppels straatcoaches laten rondlopen, maar de verbetering van het flexibele cameratoezicht, het voortbestaan van de vijf buurtveiligheidsteams met dit budget wordt heel lastig', zegt Baâdoud tegen Het Parool. 

In de afgelopen zeven jaar boekte Baâdoud naar eigen zeggen succes met zijn aanpak van jeugdcriminaliteit. In 2008 werden er vijftien overlastgevende groepen geregistreerd, dat zijn er nu nog twee. 'Maar nu zijn het een soort zzp'ers die telkens ergens anders opduiken. Soms plegen ze een straatroof, dan weer een inbraak of een gewapende overval. Die groep moeten we niet uit het oog verliezen.'

De sanering is voor Baâdoud reden een brandbrief te schrijven naar de gemeenteraad. 'Ik zie nu hoe de beschikbare middelen van de stad niet gaan naar de plekken waar het 't hardst nodig is. Wij willen toch geen Parijs zijn, met banlieues waarvan niemand weet wat zich daar echt afspeelt?'.