Start van hoofdcontent

Stad

nl

Advocaat slachtoffer liquidatie: 'Het leek wel een oorlogsgebied, hij was kansloos'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 juni 2015, 18.28 uur

Gerald Roethof, de advocaat van de dinsdagmiddag doodgeschoten Lucas Boom, heeft geschokt gereageerd op de dood van zijn cliënt.

In een reactie aan AT5 laat Roethof weten erg geraakt te zijn door de dood van zijn cliënt. 'In principe hadden we alleen zakelijk contact, maar als je ziet hoe dit is gebeurd, dat raakt me wel ja. Het leek wel een oorlogsgebied, hij had geen schijn van kans'. 

Lees ook: Man met kalasjnikov doodgeschoten in Zaandam

Roethof had eergisteren voor het laatst contact met zijn cliënt, die hij omschrijft als een geliefde verschijning in het uitgaansleven. 'Hij is vorig jaar nog veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf voor het binnenhalen van 128 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen, maar in deze zaak moest het hoger beroep nog dienen', stelt Roethof. 'Hij is ook verdacht geweest van betrokkenheid bij de mislukte aanslag op Etous Belserang. Maar in deze zaak was werkelijk geen spatje bewijs tegen hem. Ook het OM heeft moeten seponeren'.

Lees ook: Liquidatie Zaandam: 'Paramilitaire politie nodig in Nederland?'

Volgens Roethof is het gevaarlijk dat zijn cliënt wel in verband is gebracht met deze zaak. 'Het OM moet hier voorzichtiger mee zijn', meent Roethof. Ook over de manier waarop met de familie van Boom wordt omsprongen is hij niet te spreken. 'De vader en broer van het slachtoffer worden momenteel gehoord. Ook met zijn vrouw wordt gesproken, maar onderling mogen ze dan weer geen contact hebben'.