Start van hoofdcontent

Stad

nl

Omwonenden Jozef Israëlskade: 'Er werd een man met bebloede handen afgevoerd'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 juni 2015, 10.17 uur

Omwonenden van de woning op de Jozef Israëlskade in Zuid waar dinsdagavond vermoedelijk een dodelijke steekpartij heeft plaatsgevonden, waren getuige van de aanhouding van een verdachte.

'Ik heb gezien dat er een man werd afgevoerd met bebloede handen, het zag er allemaal heel vreemd uit. Er woonden een vrouw en een man in het huis, ik denk dat hij iets met die vrouw heeft gedaan', vertelt een jongen op straat.

Wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld is nog niet duidelijk, op straat gaat het verhaal dat er sprake is van een lugubere steekpartij. De politie kan dat niet bevestigen, maar zegt wel dat het lichaam van de vrouw is gevonden onder verdachte omstandigheden. Agenten hebben een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood. 

'Ik heb ze kort een keer gezien', zegt een buurtbewoner over de twee bewoners van het huis. 'Het leken een beetje slordige mensen, moet ik eerlijk zeggen. Heel vriendelijke mensen, dat wel. Ik kwam net aanrijden hier en toen kwam er heel veel politie aan. Toen werd de man waar het om ging tegen de muur gezet, hij keek een beetje verward, toen werd hij vrij snel afgevoerd.'