Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Van der Laan: 'Banlieue-opmerkingen Baâdoud zijn overdreven'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 juni 2015, 17.57 uur · Foto: Jos van Zetten

De uitspraken van stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud over de veiligheid in Nieuw-West zitten burgemeester Van der Laan niet lekker.

Baâdoud zei afgelopen weekend te vrezen voor het ontstaan van banlieues en laakte de saneringen op het veiligheidsbudget voor zijn stadsdeel. Daarover zei Van der Laan vandaag dat Baâdoud 'over veiligheid zijn mond laat spreken, maar niet zijn ogen laat kijken en oren laat luisteren'.

'De opmerking van Baâdoud over het ontstaan van banlieues in Nieuw-West zitten het college dwars en zijn overdreven. Per saldo is er minder geld voor veiligheid, maar dat komt ook door landelijk beleid. Zonder dit college zou er nog veel minder geld beschikbaar zijn', zei Van der Laan tijdens de Algemene Beschouwingen in de gemeenteraad. 

Mond is dicht, ik kijk en luister. Veilgheid gaat over de inhoud en niet om de vorm! Mag ik niet verwoorden wat ik zie en hoor? #ogenenoren

— Achmed Baadoud (@AchmedBaadoud) June 10, 2015 Lees ook: Stadsdeelvoorzitter Baâdoud vreest ontstaan 'banlieues' in Nieuw-West

Van vier miljoen naar vier ton

Baâdoud moet het nu doen met vier ton, dat budget bedroeg vier jaar geleden nog vier miljoen euro:  'Met dit budget kan ik drie koppels straatcoaches laten rondlopen, maar de verbetering van het flexibele cameratoezicht, het voortbestaan van de vijf buurtveiligheidsteams met dit budget wordt heel lastig', zegt Baâdoud het afgelopen weekend tegen Het Parool.