Start van hoofdcontent

Stad

nl

Noord/Zuidlijn loopt mogelijk meer vertraging op

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 juni 2015, 19.01 uur

Het faillissement van gevelbouwer Oskomera, dat woensdag bekend werd, heeft gevolgen voor de aanleg van de Noord/Zuidlijn. Het bedrijf in Deurne hield zich bezig met het metaalconstructiewerk en de montage van glas. Mogelijk lopen deze werkzaamheden voor de metrolijn nu vertraging op, laat het projectbureau donderdag weten.

Het bedrijf was aangesteld om het glas voor alle stations van de Noord/Zuidlijn te installeren. Vanwege de problematiek bij het bedrijf waren er al problemen met het installeren van het glas in de kap van station Noord, aldus woordvoerder Michiel Jonker van projectbureau Noord/Zuidlijn.

De hoofdaannemer brengt nu de precieze gevolgen in beeld en probeert een oplossing te vinden. Het is volgens Jonker te vroeg om in te schatten of de opleverdatum van het project in gevaar komt. 'Op de korte termijn wordt er in ieder geval heel snel gezocht naar een nieuwe glasinstallateurs.'

Oskomera was een van de onderaannemers van hoofdaannemer VIA NoordZuidlijn. Het bedrijf diende woensdag een verzoek tot faillissement in bij de rechtbank in Den Bosch. Bijna tweehonderd medewerkers dreigen hun baan te verliezen. Hoewel bekend was dat er problemen waren bij Oskomera, was een faillissement niet voorzien, aldus het projectbureau Noord/Zuidlijn.

Huey-dean van Eerde