Start van hoofdcontent

Stad

nl

Machinegeweer, vuurwapens en brandbare vloeistof aangetroffen in BMW

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 juni 2015, 20.02 uur

In een gestolen BMW is begin deze maand een automatisch vuurwapen, twee handvuurwapens en brandbare vloeistof aangetroffen.

Agenten lieten de auto in de nacht 5 op 6 juni op het Hooddorpplein stoppen omdat deze als gestolen geregistreerd stond. De bijrijder sprong direct uit de auto en sloeg op de vlucht, de bestuurder is wel aangehouden. In de auto lagen een automatisch vuurwapen, twee handvuurwapens waarvan één voorzien van een geluiddemper en brandbare vloeistof.

In verband met de vondst zijn drie aanhoudingen verricht, de politie denkt de bijrijder op 7 juni te hebben aangehouden. Van de derde aangehouden man wordt nog zijn betrokkenheid onderzocht. Bij doorzoekingen in de woningen van de verdachten werden nóg een automatisch vuurwapen en een handvuurwapen aangetroffen.

Liquidatie voorkomen?
De politie wil niet zeggen of er gedacht wordt dat er een liquidatie is voorkomen. Na twee andere soortgelijke arrestaties eerder dit jaar, zoals na de spectaculaire aanhouding in de Knokkestraat in Nieuw-West, stelde de korpschef Aalbersberg juist heel stellig dat er een liquidatie was voorkomen.

Lees ook: [Video] Spectaculaire undercoveractie leidde tot aanhouding Knokkestraat 

Martin Damen