Start van hoofdcontent

Ajax

nl

John Heitinga meldt zich 'heel trots' bij Arena

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 juni 2015, 16.51 uur

John Heitinga mag zich weer Ajacied noemen, de verdediger heeft zojuist een contract voor een jaar getekend.

'Het gaat heel goed met mij', vertelt Heitinga vanachter het stuur van zijn auto aan AT5. 'Ik ben vooral heel trots en heel blij en als ik straks dat shirt weer aan heb komen er wel weer bepaalde emoties vrij.' Heitinga heeft al een gesprek gehad met Frank de Boer, over zijn rol bij Ajax is Heitinga heel duidelijk: 'Ik ben gewoon speler van de selectie en ik moet gewoon vechten voor mijn positie'. Volgens Heitinga zelf is hij topfit en heeft hij heel veel zin om meteen van start te gaan.

Heitinga tekende dus voor een jaar, maar in het contract is ook de optie voor een extra jaar opgenomen.

abc5media_video_0

Mitchell Dijks
Kort voor de aankomst van Heitinga meldde ook Mitchell Dijks zich al bij de club. 'Tijd geleden he?', zegt Dijks wanneer hij bij de slagboom aankomt. Ik voel me echt top' en natuurlijk is ook hij heel erg trots dat hij zich weer Ajacied mag noemen. Voor veel meer vragen was er geen tijd, want er moest natuurlijk nog een contract getekend worden.

abc5media_video_1

Ajax verleden
Zowel Heitinga als Dijks hebben een verleden bij Ajax. Dijks speelde tussen 2012 en 2014 bij Ajax en vertrok krap een jaar geleden transfervrij naar Willem II. Heitinga speelde tussen 2001 en 2008 bij Ajax, waarna hij verhuisde naar Atlético Madrid.