Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Veelbelovende film 'Prins' over Amsterdam Noord in première

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 juni 2015, 22.15 uur

Filmmaker Sam de Jong groeide op in Amsterdam Noord en besloot daar een film over te maken. Zijn film 'Prins' bleek een groot succes op het filmfestival in Berlijn en is sinds vandaag ook in Amsterdam te zien.

'Dit is het centrale plein in de film. Hier begint de film, hier komen we steeds terug en hier eindigt de film ook. Ik vond dit een heel toffe plek omdat het er heel Amsterdams en karakteristiek uitziet, maar tegelijkertijd ook iets heel Amerikaans heeft', zegt De Jong terwijl hij op een plein staat in Noord.

Het verhaal gaat over een jonge jongen die over zijn oren verliefd wordt en de criminaliteit in gaat om haar hart te veroveren. In de film maakte De Jong gebruik van amateurs.

'Ik heb die jongens ontmoet tijdens het maken van een documentaire en kortere films. We hebben toen een relatie opgebouwd en ben ik heel erg van hen gaan houden, ook als acteurs. Ik denk dat het grote verschil is dat amateurs heel dicht bij zichzelf staan en zichzelf blijven. Ze voegen daardoor heel veel toe aan het verhaal. Met professionele acteurs creëer je meer samen iets.'

De film is vanaf half augustus ook in de Amerikaanse bioscopen te zien.