Start van hoofdcontent

Stad

nl

Sprintkampioen Dafne Schippers: 'Nieuwe baan Olympisch Stadion rent prima'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 juni 2015, 22.42 uur

Met de nieuwe atletiekbaan van het Olympisch Stadion is volgens Dafne Schippers niets mis. De sprintkampioene was vandaag in het stadion omdat ze het opnam tegen zonnewagen Nuna van het Nuon Solar Team, de wereldkampioen in het zonneracen.

'Volgens mij liep de baan prima. Eerst dacht ik toen ik binnenkwam dat hij heel zacht was, maar blijkbaar was de buitenkant van de baan heel zacht', aldus Schippers. De atletiekbaan van het stadion zou zijn afgekeurd, omdat de schokabsorptie 31 procent is waar deze volgens internationale atletiekregels 35 procent zou moeten zijn.

'Ik merk die vier procent niet. Ik wist ook niet dat daar verschil in zat', reageert de kampioene laconiek. 'Ik vond het prima lopen. Dat kleine verschil voel je misschien niet. Soms leggen ze in Nederland iets te snel een te zachte baan neer en nu is ie te hard. Dat vind ik wel positief.'

Dat het verschil niet merkbaar was voor Schippers werd tijdens de race ook wel duidelijk. Ze versloeg de zonneauto in de eerste ronde met negen seconden. In de tweede ronde won ze met anderhalve seconde verschil.