Ajax

Ajax doet vijf rondjes Amsterdamse Bos: 'Kanonne!'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 juni 2015, 16.28 uur

'Kanonne', 'Krijg de tering man' en 'Godverdomme man', veel gevloek en getier vanochtend in het Amsterdamse Bos. Niet omdat er flink geruzied werd, maar wel omdat Ajax voor het eerst weer ging trainen.

John Heitinga kent de rondjes nog wel van zijn eerste Ajax-avontuur. 'In de vorige periode heb ik best wel vaak het bos gezien en ik hoor dat Frank ook wel vaker start in het bos', zegt de verdediger tegen AT5. Hoewel Heitinga geen groot fan is van de loop, hoort het er volgen hem gewoon bij: 'Dat balletje komt wel'.

De Ajacieden verzamelden vanochtend op een parkeerplaats in het Amsterdamse Bos, waar een schare vrouwelijke fans nog even op de foto moest met Mike van der Hoorn en Mitchell Dijks. ook moesten er wat handtekeningen uitgedeeld worden aan een wat aparte fan: 'Ze zijn voor mijn kinderen. Het is volledig toeval dat ik ze hier tegenkom' Op de vraag welke spelers favoriet zijn bij zijn kinderen antwoordt de man: 'Ze zijn jammer genoeg Feyenoord-fan'.

Lees ook: John Heitinga meldt zich 'heel trots' bij Arena

Na een rustig begin moest er toch echt gestart worden, vijf rondes dwars door het bos en eindigend op de heuvel. En dan blijkt de bosloop toch niet de meest geliefde start van het seizoen. Het is dan ook snel wegwezen na de training, op beelden is te zien dat Kenny Tete daar behoorlijk goed in is.