Stad

Buurtbewoners Diemerbos zijn 'Vunzige Deuntjes' en 'Klamme Handjes' zat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 juni 2015, 00.43 uur

Buurtbewoners zijn helemaal klaar met alle festivals die in hun geliefde Diemerbos gehouden worden.

Op Internet zijn ze een petitie gestart tegen de zeven festivals die deze zomer in het bos neerstrijken. Op de site staat geschreven: 'Het Diemerbos is een groene en rustige plek voor mens en dier. Zeven dancefestivals van half juli tot begin september? Het Diemerbos verandert in een festivalterrein met hekken, metalen platen, podia, lege bierflessen, blikjes, afval! Neeeee!'

De festivalreeks in het Diemerbos begint op 18 juli met 22Fest, een dag later wordt het Vunzige Deuntjes Festival gehouden. Op 25 juli is het de beurt aan het Klamme Handjes Festival en weer een dag later het Liquicity Festival. Op 29 augustus neemt het Wonderland Festival bezit van het park, om het stokje een dag later over te dragen aan het Valrave Festival. Het festivalseizoen in het Diemerbos wordt op 5 september afgesloten met het ZeeZout Festival.

Bewoners laten weten dat ze zeven festivals in acht weken veel te veel vinden, zij willen terug naar maximaal twee feesten. 'Vorig jaar is gebleken dat het bos weken lang bezaaid lag met zwerfvuil en er is een hond doodgereden door een vrachtwagen', zo staat in de petitie. De actie loopt pas 24 uur en is al bijna 100 keer ondertekend.