Start van hoofdcontent

Stad

nl

70-jarige vrouw schopt aanrander in kruis

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 juli 2015, 18.49 uur

Een 70-jarige vrouw heeft twee weken geleden in Zuidoost, vlakbij het Maldenhof, een aanrander van zich af weten te houden door hem keihard in z'n kruis te schoppen

In het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 vertelt de vrouw haar verhaal. Twee weken geleden liep haar vaste route naar winkelcentrum Holendrecht, toen de weg haar versperd werd door een zwarte damesfiets. Als ze om de fiets heenloopt, wordt ze van achter vastgepakt door een man. Ze valt op de grond en de dader, een jongeman, komt voor haar staan. 

'Hij begon tegen me te roepen dat hij me zou vermoorden. Het was zo bedreigend, dat ik geen adem meer kreeg', vertelt het slachtoffer. 'Terwijl hij z'n broek naar beneden deed heb ik hem toen een schop in z'n kruis gegeven'.

De dader slaat hierop op de vlucht, maar ondanks dat ze de aanranding heeft weten te voorkomen, heeft het slachtoffer het moeilijk met de situatie. 'De impact is zo groot', vertelt ze. 'Ik dacht echt dat ik het niet zou overleven'.

Niet meer werken
'De impact is vreselijk groot', stelt de politie over het voorval. 'Ze is heel dapper geweest, maar heeft nog altijd last van haar rug en kan niet meer werken'. De politie gaat er van uit dat de man uit was op een aanranding. 'Dit was geen straatroof', aldus een woordvoerder. 

Signalement
De politie is uiteraard op zoek naar de dader. Beelden zijn er niet, wel een signalement. Het gaat om een donker getinte man van ongeveer 1.70 meter lang. Hij is tussen de 18 en 20 jaar, heeft een tenger postuur en sprak goed Nederlands. Hij droeg een mintgroen jack met capuchon en een donkergrijze joggingbroek. 

Meer items uit Bureau 020 zie je hier.