Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vijf aanhoudingen bij invallen in koffiehuizen West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 juli 2015, 12.36 uur

Bij invallen in twee koffiehuizen in West zijn gisteravond in totaal vijf personen aangehouden. Zij hadden verdovende middelen bij zich, of konden zich niet legitimeren. Ook werden later op de avond drie woningen doorzocht, dat leverde drugs, een groot geldbedrag en een seal apparaat op.

Rond 20:00 uur viel de politie gelijktijdig een zaak aan de Burgemeester Rendorpstraat en één aan de Eerste Hugo de Grootstraat binnen. Zowel personeel van beide koffiehuizen, als aanwezige gasten werden gefouilleerd. De controles waren onderdeel van de aanpak gewelddadige liquidaties in de stad, waarbij plekken waar criminelen zich mogelijk ophouden, worden gecontroleerd.

In de zaak aan de Burgemeester Rendorpstraat werden drie mensen aangehouden die verdovende middelen bij zich droegen. Later op de avond werden in verband met deze aanhoudingen drie woningen doorzocht, waarbij nog meer drugs, een groot geldbedrag en een seal apparaat aangetroffen. Met zo'n apparaat kunnen drugs verpakt worden.  

In de Eerste Hugo de Grootstraat werden twee personen aangehouden, één persoon omdat hij zich niet kon legitimeren en de ander omdat hij drugs bij zich had. Burgemeester Eberhard van der Laan zal later besluiten of de zaken open mogen blijven, of -in verband met de incidenten- voor bepaalde tijd dichtgetimmerd zullen worden. 

Lees ook: Inval in twee koffiehuizen West