Stad

Gay-sauna Thermos mogelijk toch gered

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 juli 2015, 20.13 uur

De failliete homosauna Thermos aan de Raamstraat kan mogelijk toch worden gered. De curator heeft een regeling getroffen waarmee alle schuldeisers kunnen worden betaald.

Thermos maakte in april bekend dat het de deuren na vijftig jaar voor goed moest sluiten en vroeg faillissement aan. De 27 werknemers stonden per direct op straat. Eigenaar Jan Kuipers liet destijds weten dat de inkomsten de laatste jaren sterk terugliepen omdat onder meer jonge homo's elkaar niet meer in de sauna ontmoeten.

Volgens curator Derk van Geel hebben hij en Kuipers samen hard gewerkt om een regeling te treffen in het faillissement. De sauna kan vanwege de bijzondere voorzieningen niet naar een andere locatie, dus was een samenwerking noodzakelijk. Kuipers is blij dat er een oplossing is gevonden.

'In overleg met onze advocaat hebben wij een regeling met de curator kunnen treffen. De sauna zal niet meer door mij worden voortgezet. Wij zijn daarom in gesprek met een potentiële koper/huurder die de 50-jarige traditie van Thermos Sauna wil continueren. Onze clientèle vraagt hierom!', aldus Kuipers.