Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

[Video] Politici op catwalk tijdens Amsterdam Fashion Week

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 juli 2015, 19.54 uur

Meerdere gemeenteraadsleden liepen vandaag over de catwalk tijdens de Amsterdam Fashion Week. Dit alles werd gedaan tijdens de zogeheten Political Catwalk.

Voor even waren ze Doutzen Kroes: Gemeenteraadsleden Samira Bouchibti (VVD), Mascha ten Bruggencate (D66) en Simion Blom (GroenLinks) liepen in kleding die speciaal voor hen werd ontworpen door Amsterdamse jongeren. Naast de gemeenteraadsleden liep ook Fenna Ulichki van de bestuurscommissie in West mee.

Maar ook politici van buiten Amsterdam moesten eraan geloven: zo liepen er twee Tweede Kamerleden, een lid van de Eerste Kamer, een lid van de Provinciale Statenlid van Noord-Holland en een Europarlementariër mee.

Lees ook: Amsterdamse jongeren ontwerpen mode voor politici

Mascha ten Bruggencate vond het voor even model zijn geweldig: 'De uitdaging was voor mij om niet uit deze schoenen te stappen, die twee maten te groot zijn. Het is wel heel bijzonder om mee te mogen lopen op zo’n catwalk, een hele belevenis.’

Political Catwalk is een initiatief van Stichting F6. De stichting wil jongeren met een kwetsbare achtergrond meer bewust maken van politiek en democratie.