Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Enquête moet einde maken aan gesteggel over Eilandenboulevard

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 juli 2015, 20.31 uur

Stadsdeel Centrum is een enquete gestart onder negenduizend bewoners rondom de zogeheten Eilandenboulevard.

Al meer dan vijf jaar wordt er gepraat over het opknappen van de Kattenburger- en Wittenburgergracht vlakbij het Scheepvaartmuseum. Met de enquête moet er nu een definitief besluit worden genomen over de herinrichting van het gebied.

Verschillende dingen
Woonbootbewoners en bestuurders liggen al sinds 2010 met elkaar overhoop over de herinrichting van het gebied. Dat het zo lang duurt voor er eindelijk eens een schop de grond in gaat is dan ook niet helemaal de schuld van stadsdeel Centrum, meent stadsdeelbestuurder Jeanine van Pinxteren. 'Dat ligt ook aan het feit dat bewoners verschillende dingen wilden en wij weer andere dingen. Ook de stevige opstand van woonbootbewoners speelde een rol'. Na langdurig overleg met de woonbootbewoners is de onderlinge verstandhouding inmiddels sterk verbeterd, de zogeheten pianoligging voor de woonboten is inmiddels van tafel.

Voor de straat liggen nu twee varianten voor de herinrichting op tafel. Bij de variant van het stadsdeel komt er een breed wandelpad langs het water, directe omwonenden zien meer in een smalle stoep met daarnaast een fietspad. 'Die doet het meeste recht aan de wensen van de bewoners, zowel van de walbewoners als van de waterbewoners, leidt tot het verkeersluw maken van de Eilandenboulevard en ook tot handhaving van meeste parkeerplaatsen op straat', meent buurtbewoner Kees Reurekas. 

Najaar
De enquête moet nu duidelijk maken waar de voorkeur van de buurt naar uitgaat. In het najaar volgt een definitief besluit van het stadsdeel.