Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Heitinga: 'Het is als thuiskomen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 juli 2015, 00.57 uur

Minuten lang werd zijn naam gescandeerd: 'Oh, oh Johnny', 'Johhny kom erin', 'Wij willen Johnny zien'. Vandaag keerde hij terug in de Arena en dat 'is als thuiskomen', zei John Heitinga na de wedstrijd.

'Het was een kippenvel-moment. Het was bijzonder, daar kun je alleen maar op hopen en dat het publiek zo enthousiast was daar had ik alleen maar op gehoopt.' Heitinga werd in de tweede helft ruim twintig minuten lang bezongen voordat hij het veld in kwam. 'Het is als thuiskomen, echt als vanouds. Het was een oefenwedstrijd, maar ik ben blij dat ik de eerste stappen weer gezet heb in de Arena', vertelt de verdediger aan AT5.

Heitinga is er zich van bewust dat een aantal jonge Ajacieden aan het opstaan is en dat dat ten koste gaat van meer ervaren spelers. Ricardo van Rhijn heeft serieuze competitie van Kenny Tete. Tete heeft in de voorbereiding zelfs een basisplaats weten te bemachtigen. Toch weet Heitinga dat er geen scheve gezichten in het team zijn. 'Uiteindelijk moeten we het met zijn allen doen en het seizoen is amper begonnen. De officiële wedstrijden moeten nog beginnen, dus iedereen moet gewoon vechten voor zijn plek. Ik ook.'

Lees ook: Ajax loot Rapid Wien in voorronde Champions League

Hoewel Heitinga nog niet op de Champions League vooruit wil lopen, is hij wel duidelijk over de komende voorronde tegen Rapid Wien: 'Ja dat is de klus die we moeten klaren. Het is heel belangrijk dat we weer de Champions League gaan spelen'.