Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: Politie viel al eerder ouderlijke woning Ali Benhadi binnen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 juli 2015, 18.41 uur

De politie heeft in 2013 ook al een inval gedaan in het ouderlijk huis van de voortvluchtige crimineel Ali Benhadi. Gisteravond viel de politie wederom het huis aan de Admiraal de Ruijterweg binnen, omdat vermoed werd dat de vuurwapengevaarlijke crimineel zich daar schuil hield.

De politie meldde dat de gezochte persoon niet in de woning werd aangetroffen. De vorige inval in het huis was op 19 maart 2013, weet Het Parool. Toen vond de politie een Glock-pistool in de vriezer, wikkels verdovende middelen en een grote hoeveelheid contant 

Tweede inval
Ook een andere woning van de familie Benhadi in de Charlotte van Bourbonstraat was toen onderwerp van onderzoek. Deze woning werd dinsdagavond opnieuw doorzocht maar ook hier werd niemand aangehouden.

Vijf familieleden, onder wie de moeder, werden toentertijd verdacht van drugshandel en witwassen, maar tot een veroordeling kwam het niet. Anouar B, de broer van Ali, werd in mei veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de liquidaties in de Staatsliedenbuurt. Het pistool in de vriezer gold toen als bewijsmateriaal.

Afluisterpost
Justitie lijkt al jaren verwikkeld in een kat- en muisspel met de familie Benhadi. Zo werd in 2012 een afluisterpost van de politie in een pand aan de Admiraal de Ruijterweg overhoop gehaald door inbrekers. Deze post zou ook gebruikt zijn om de familie in de gaten te houden.

Martin Damen