112

NL
V

Relschoppers bij inval huis Benhadi aangepakt door politie

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 juli 2015, 16.16 uur · Foto: Martin Damen

Omstanders die bij de inval van de politie in het ouderlijk huis van Ali Benhadi zorgden voor 'een grimmige sfeer', worden door de politie aangepakt.

Dinsdag viel een arrestatieteam van de politie een woning binnen aan de Admiraal de Ruijterweg. Agenten waren op zoek naar de onlangs ontsnapte crimineel Ali Benhadi. 'We hadden informatie dat Ali Benhadi zich mogelijk in een woning aan de Admiraal de Ruijterweg schuilhield', laat de politie weten aan AT5. Omdat Benhadi gezien wordt als vuurwapengevaarlijk zette de politie een arrestatieteam in. Benhadi die volgens de politie wel in het pand geweest is, werd uiteindelijk niet aangetroffen.

Lees ook: Arrestatieteam valt woning binnen op zoek naar Ali Benhadi 

Nadat de politie de inval deed verzamelden zo'n veertig jongeren zich voor de woning en ontstond er een 'onstuimige sfeer', zo zegt de politie. 'Toen de laatste agenten vertrokken, lieten enkele individuen uit de groep zich verwerpelijk uit.' Omdat de agenten die de inval deden op de Admiraal de Ruijterweg meteen door moesten voor een tweede inval op de Charlotte de Bourbonstraat, hebben ze de jongeren niet aangepakt. Wel is ervoor gekozen de jongeren te observeren. 'Vanuit die observaties is een aantal personen inmiddels herkend. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt in verband met belediging. Die zaak is verder in onderzoek.'

Lees ook: Inval West: 'Ik zag de rook uit het huis komen' 

Om hoeveel personen het precies gaat is op dit moment niet duidelijk.