Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stad bezaaid met bomen na zwaarste zomerstorm ooit

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 juli 2015, 00.27 uur

Het was de zwaarste zomerstorm ooit, windsnelheden van boven de 100 kilometer per uur zorgden voor een ravage in de stad.

Tientallen bomen hielden het niet meer en vielen om, enkele auto's raakten daardoor zwaar beschadigd. Zoals deze auto op de Brouwersgracht die werd verpletterd. In het centrum raakten twee mensen lichtgewond toen hun auto werd geraakt door een boom, zij werden ter plaatse behandeld.

Een fietser die in de Frederiksstraat het Vondelpark uit kwam fietsen had ontzettend veel geluk toen een omvallende boom op enkele meters neerkwam. Treinreizigers hadden iets minder geluk, het treinverkeer rondom Centraal Station lag lange tijd plat in verband met de weersomstandigheden. De brandweer is tot ver in de avond druk bezig geweest met het afhandelen van meldingen. Omgewaaide bomen met minder urgentie worden als laatste opgeruimd.

Het liveblog wat de hele dag is bijgehouden, is hier terug te lezen. Kijkers stuurden ons ladingen foto's toe via de mail, de website en Whatsapp, waarvoor heel veel dank. Een selectie.