Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tramverkeer nog lang ontregeld door stormschade

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 juli 2015, 10.32 uur

Het tramverkeer ondervindt nog op vijftien punten hinder van de stormschade. Volgens vervoersbedrijf GVB is de dienstregeling daardoor ,,ernstig verstoord''.

Reizigers wordt geadviseerd de bus te nemen. Alleen tramlijn 26 rijdt zonder problemen. De lijnen 1, 2, 4 en 17 rijden beperkt en met vertraging. De schade is groot waardoor de dienstregeling nog lange tijd ontregeld zal zijn, aldus het vervoersbedrijf.

Bovenleidingen zijn beschadigd door omgewaaide bomen en soms liggen er takken op de tramrails. Het valt nog niet te zeggen wanneer het tramverkeer volledig kan worden hervat.

Vertragingen op Schiphol
Ook luchthaven Schiphol heeft nog lang last van de storm. Tientallen vluchten liepen vertraging op, mede doordat op het hoogtepunt van de storm om veiligheidsredenen slechts één gecombineerde start- en landingsbaan beschikbaar was.

Het oponthoud liep soms op tot enkele uren. Hoewel de storm inmiddels over zijn hoogtepunt heen is, werkten de vertragingen ook zaterdagavond nog door. 'Het duurt even voordat we alle vertragingen hebben ingelopen', aldus een woordvoerder van de luchthaven.