Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Paniek in Transavia-toestel tijdens noodlanding gefilmd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 juli 2015, 08.41 uur

Een passagier van het Transavia-toestel dat gisteren een noodlanding maakte op Schiphol heeft een video gemaakt van de landing. Op de beelden is duidelijk de angst en paniek te horen onder de passagiers en het cabinepersoneel.

De Boeing 737-800 was afkomstig uit het Spaanse Gerona en zou aanvankelijk landen op de luchthaven in Rotterdam, maar door de storm moest de gezagvoerder van het toestel daar een doorstart maken. 

Vervolgens vloog het toestel naar Schiphol, waar opnieuw een zogenoemde go-around moest worden gemaakt. Daarna werd opnieuw een laatste, ultieme landingspoging gedaan in de hevige storm. Het toestel had niet genoeg brandstof meer aan boord om alsnog uit te wijken naar Brussel, aldus Transavia. 'Maar de vliegveiligheid is niet in het geding geweest', zegt een woordvoerster van de vliegmaatschappij.

Lees ook: Transavia-passagiers in angst bij noodlanding Schiphol

Op de videobeelden die zijn verschenen is duidelijk paniek te horen. Er wordt meerdere keren geschreeuwd: 'hoofd tegen de leuning voor u.' Op het moment dat het vliegtuig veilig geland is wordt er door de passagiers geklapt en gefloten. Transavia zegt alle passagiers die aan boord waren gebeld te hebben.